Красимир Каменов е известен с прякора си Къро. По-рано днес стана

...
Красимир Каменов е известен с прякора си Къро. По-рано днес стана
Коментари Харесай

Кой е Красимир Каменов-Къро?

Красимир Каменов е прочут с прякора си Къро. По-рано през днешния ден стана ясно, че той и брачната половинка му са убити при нахлуване в дома им в Южна Африка.

Бизнесменът е живеел в един от най-богатите квартали в ЮАР - Константия.

Убити са Красимир Каменов, брачната половинка му, защитата и икономката

Преди два месеца Къро против него бе повдигнато обвиняване от страна на прокуратурата за гарант на убийството на някогашния началник на престъпна полиция Любомир Иванов през 2022 година Къро бе разгласен и за интернационално търсене с „ червен бюлетин “ от „ Интерпол “.

Красимир Каменов е една от дребното фигури от подземния свят от 90-те, които останаха живи. Официално неговият бизнес е обвързван със зеленчукови тържища и с паркинги. Тогава той и Христофорос Аманатидис-Таки са неразделна част от ударната бригада на ВИС-1, която е под крилото на Методи Методиев - Мето Илиянски.

Престъплението беше осъществено на 25 март 2022 година в столичния кв. „ Лозенец “

Таки през 2009 година беше упрекнат като началник на група за разпространяване на опиати и нанасяне на тежки телесни повреди. Пет години по-късно обвиняванията за това отпаднаха. Пак през 2003 година Методи Методиев изчезва безследно, откакто излиза от вкъщи си без защита и мобилен телефон.

Неофициално Къро се свързваше с контрабанда и опиати и с по този начин наречения златен мочур на граничен пункт “Капитан Андреево ”. 

Дейността на двамата ще е обект на друго дело

През март 2023 г. главният прокурор Иван Гешев обвърза Къро с някогашния мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев, който се намира в Белград. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР